Wethouder Miriam Haagh opende zaterdagmorgen beurs Viva Vita in de Grote Kerk.
Wethouder Miriam Haagh opende zaterdagmorgen beurs Viva Vita in de Grote Kerk.

Wethouder opent fietsend op een e-bike Viva Vita

Algemeen

CENTRUM - Wethouder Miriam Haagh ging zaterdagmorgen door het lint. Figuurlijk dan. Want door met een e-bike door een lint te fietsen in de Grote Kerk opende ze zaterdagmorgen de eerste editie van de beurs voor vitale ouderen, Viva Vita.

De beurs, zaterdag en zondag in de Grote Kerk, speelt in op de groter worden groep ouderen, die nog een heel leven voor zich heeft. Oud is relatief, want de doelgroep is de vijftigplusser. En de jongste groep daarvan voelt zich dezer dagen niet aangesproken als het woord oud valt.

De wethouder refereerde in haar openingspraatje ook aan de toegenomen vitaliteit. "We hebben u ook nodig in de zorg", vertelde ze met haar pet als wethouder Zorg op. Verder wenste ze de beurshouders een prettige beurs en de bezoekers veel inspiratie. Die kunnen terecht bij een keur aan lokale ondernemers die inspelen op de behoeften én de mogelijkheden van de oudere Bredanaar.   

Fit worden in 20 minuten, je levensverhaal laten optekenen, voorzieningen die je huis veiliger of aangenamer maken, maar ook lekkere hapjes en van alles wat met mobiliteit te maken heeft, kunst, reizen en natuurlijk zaken als gehoor en oog. "We komen ideeën op doen", vertelt een stel uit Teteringen, dat er zaterdagmorgen vroeg bij is. "Daar staat een klusjesman die allerlei dingen doet die een ander niet doet."