foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Aldi Allerheiligenweg blijft streven naar ingang Barbaraweg

Economie

BREDA - De gemeente heeft een vergunningaanvraag van de Aldi aan de Allerheiligenweg opnieuw geweigerd. De supermarkt wil graag een ingang voor haar klanten aan de Barbaralaan. De gemeente wil echter niet meewerken vanwege de verkeersveiligheid.

Aldi probeerde al in 2012 de omgevingsvergunning aan te passen. De gemeente besloot toen dat het veiliger was als de ingang van de supermarkt aan de Allerheiligenweg zou komen te liggen in plaats van de Barbaralaan.

De supermarkt beweert nu dat gemeente dat besluit heeft genomen op basis van foute gegevens. Aldi besloot daarom het adviesbureau Actime BV in te huren om de verkeerstelling van 2012 over te doen. Hieruit zou nu blijken dat de Barbaralaan niet gebruikt wordt door 375 voertuigen per dag, maar 110. De parkeerplaats zou niet 430 keer per dag worden gebruikt, maar slechts 40.

Het nieuwe plan zou volgens de supermarkt bovendien de Barbaralaan minder belasten aangezien de ingang aan de Allerheilgenweg gewoon open blijft in het voorstel.

De gemeente houdt echter voet bij stuk en zegt dat de uitspraak van de rechter niet kan worden teruggedraaid. Dat de de telling uit 2012 niet blijkt te kloppen doet daar volgens de gemeente niets aan af. De gemeente zegt verder dat de nieuwe gegevens van Actime BV  een substantiĆ«le toename van verkeersbewegingen laat zien in de Barbaralaan. De Aldi ontkent dit en zegt dat de gemeente het rapport beter moet lezen.

De zaak komt dinsdag 18 november aan de orde tijdens een zitting van de Commissie Bezwaarschriften van de gemeente Breda.