Intocht Sinterklaas in de Haven in Breda, 13 november 2010. foto Jorgen Janssens
Intocht Sinterklaas in de Haven in Breda, 13 november 2010. foto Jorgen Janssens

Sinterklaas verwacht ondanks Pietenproblemen en lekkage op tijd aan te komen in Breda

Cultuur intocht Sinterklaas

BREDA - Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint. Nog een nachtje slapen en dan komt de stoomboot van de goedheiligman aan in Nederland. Op het gerenommeerde Sinterklaasjournaal verschenen de laatste tijd verontrustende berichten over lekkage en een pietenprobleem. We vroegen Sinterklaas hoe het ervoor staat.

BredaVandaag: Hoe gaat het met u? Verloopt de reis voortvarend?
Sinterklaas: “Het gaat heel goed met mij, de reis is inderdaad spannend. Er zitten een paar lekken in de boot en alle Pieten zijn gevlucht. Ik heb wel goede hoop dat die terugkomen hoor! Sinterklaas en Zwarte Piet horen bij elkaar.”

Waar bent u nu?
"Ik zit aan boord in de stuurhut, we zijn Engeland al voorbij. Er zit wel een storing in het weer. Ik ben dan ook bang dat er nog wel wat buitjes naar beneden zullen komen. Hopelijk hebben de Pieten daar niet al teveel last van als je begrijpt wat ik bedoel. Sinterklaas verwacht wel dat de stoomboot op tijd zal aankomen in Dordrecht."

Komt u dit jaar ook weer naar Breda?
"Na Dordrecht stappen we over in een iets kleinere boot en varen dan naar Breda. Voor het eerst zullen we onder de nieuwe Koning Willem-Alexanderbrug varen en aanmeren in de nieuwe haven. Dat vindt Sinterklaas wel heel speciaal."

Hoe gaat het met Amerigo?
“Heel goed. Het paard van Sinterklaas in inmiddels wel bekend met de zeereis.”

U wordt dit jaar voor het laatst ontvangen door burgemeester Peter van der Velden, wat vindt u daarvan?
"Dat vind ik wel jammer, Van der Velden is altijd een brave burgemeester geweest. Sinterklaas heeft daarom dit jaar een speciaal cadeau voor hem. Ik ga niet zeggen wat dat is, maar de burgemeester heeft er wel eens over gezongen."

Krijgen alle Bredase kinderen dit jaar cadeaus of zitten er ook stoute kinderen bij?
"Mijn Pieten hebben ontdekt dat er geen stoute kinderen in Breda wonen. Er zitten wel een paar ondeugende kinderen tussen, maar dat is heel iets anders. Mijn Pieten zijn soms ook ondeugend, dat mag best van Sinterklaas."

Heeft u nog een boodschap voor de Bredase kinderen?
“Goed en hard zingen bij de schoorsteen. Vooral ook niet vergeten om water en een wortel bij de schoen te zetten voor mijn paard. Ook belangrijk, doe het water in een emmer dat drinkt wat makkelijker voor Amerigo."