Njoy en Bourbonstreet aan de Prinsenkade.
Njoy en Bourbonstreet aan de Prinsenkade. Wijnand Nijs

Restaurant FEBO krijgt geen tijdelijke plek aan de Prinsenkade

Economie

BREDA - Het Spaanse restaurant FEBO dat begin oktober afbrandde krijgt geen tijdelijke locatie. Eigenaar Juan Carlos Reina zegt dat de procedure om dit te regelen bij zowel InBev als de gemeente teveel kost en te lang duurt.

In eerste instantie leek het erop dat de FEBO tijdelijk onderdak kon krijgen in het voormalige gebouw van wijnbar Njoy aan de Prinsenkade. Tijdens de onderhandelingen met brouwerij Inbev bleek dat deze een ondernemingsplan van Reina wilde zien. Iets dat de ondernemer onzin vindt aangezien restaurant FEBO al bestaat.

Daarnaast zou Reina direct drie maanden huur moeten betalen voor het pand. De aanvraag van een tijdelijke vergunning bij de gemeente zou in het ergste geval 4 maanden kunnen duren. “Dat bedrag kunnen wij als FEBO gewoon niet betalen. Bovendien duurt het allemaal veel te lang. Onze oude plek is zo goed als af wanneer we op de gemeente zouden wachten.”

Eind oktober werd restaurant FEBO aan de Molenstraat verwoest door een brand. Drie bewoners die boven het pand woonden werden met rookvergiftiging opgenomen in het ziekenhuis. Reina is van plan volgend jaar weer terug te keren met zijn restaurant op de oude plek.