Breda Barst kende een succesvolle 2014-editiue. Mooi weer, sterke nieuwe acts en vertrouwde oude bekenden bleken een perfecte mix.
Breda Barst kende een succesvolle 2014-editiue. Mooi weer, sterke nieuwe acts en vertrouwde oude bekenden bleken een perfecte mix. Jorgen Janssens

Sproutfund wint eerste NHTV Entrepreneurship Award

Economie

BREDA - Studentonderneming Sproutfund is de eerste winnaar van de NHTV Entrepreneurship Award geworden. De jury vond hun crowdfundingsinitiatief het meest innovatief.

De eigenaren van Sproutfund, Martijn Schellingerhout en Emile Timmers, maken door middel van crowdfunding evenementen mogelijk. Naast het faciliteren van crowdfunding projecten, geeft Sproutfund workshops, presentaties en advies over crowdfunding. De studentondernemers zijn nu ruim een half jaar bezig en hebben reeds 7 crowdfunded events succesvol gefaciliteerd en 3 eventorganisatoren geholpen hun crowdfund campagne op te zetten.

“De jury heeft Sproutfund tot winnaar verkozen vanwege het innovatieve concept, een slim en schaalbaar verdienmodel en de passie en gedrevenheid van beide ondernemers”, aldus het juryrapport. Voor de Award waren acht studentondernemingen genomineerd, waaruit drie finalisten werden geselecteerd door de jury.

In de jury waren Starterslift, de Kamer van Koophandel en een ondernemer vertegenwoordigd. Publiekswinnaar was de student startup Flourish, een pop-up restaurantconcept, waarbij de gasten zelf de inrichting en decoratie verzorgen in ruil voor eten en drinken.

NHTV internationaal hoger onderwijs Breda wil met de prijs het ondernemerschap stimuleren.