John Karelse en Thijs Kroezen bij de kick-off van Alpe D'HuZes bij het OLV.
John Karelse en Thijs Kroezen bij de kick-off van Alpe D'HuZes bij het OLV. Stadsfotograaf Breda

Aftrap voor twintig keer Alpe D’Huzes bij OLV

Algemeen

BREDA - Het begon met het enthousiasme van leerlinge Kim Giesbergen en eindigt komend jaar zomer met de beklimming van de Alpe D’Huez door twintig leerlingen van het OLV.  

De aanleiding voor het enthousiasme van de 18-jarige Giesbergen ligt heel dichtbij haar. “De afgelopen jaren heeft een aantal mensen uit mijn omgeving te maken gekregen met de vreselijke ziekte kanker. Stuk voor stuk hebben ze hiervoor gestreden. Ieder op een eigen mooie manier en de een met succes maar de andere helaas niet”, vertelt de Teteringse. “Omdat ik hen zo heb zien vechten en me zo machteloos heb gevoeld, kwam ik op het idee om op een andere manier iets terug te gaan doen.”

Dat werd deelnemen aan Alpe d'HuZes. Giesbergen wilde in eerste instantie alleen met de fiets de berg op. “Maar eigenlijk kwam ik al snel op het idee om aan school te gaan vragen of we met een team mee mogen gaan doen.” Het Onze Lieve Vrouwelyceum omarmde het idee. “We gaan nu zelfs met twee teams meedoen van elk 10 deelnemers.”

Maandag gaf het team de officiële aftrap, met een presentatie in aanwezigheid van John Karelse en Thijs Kroezen. De laatste beklom zelf meerdere malen de alp nadat hij zelf te maken had gekregen met de ziekte. Daarover blogte hij destijds voor BredaVandaag

Om geld in te zamelen is Giesbergen begonnen met het inzamelen van shirtjes van bekende topsporters. Ook daar doet haar enthousiasme in combinatie met het doel wonderen. “Ik heb nu 50 shirtjes ontvangen van bijvoorbeeld: Marianne Vos, Ron Vlaar, Margot Boer, Tom Veelers, Joyce Sombroek.”

Al deze shirtjes staan sinds deze week online voor een online veiling.