Brandweer en politie ontvoeren burgemeester Van der Velden.
Brandweer en politie ontvoeren burgemeester Van der Velden. Marisca Steens

Burgemeester Breda uit zijn kantoor getakeld en ontvoerd (foto's en video)

Politiek

BREDA - De burgemeester van Breda is dinsdagmiddag door de brandweer uit zijn kantoor ontvoerd. De brandweer en politie nemen met de ontvoering (video/foto's) op eigen manier afscheid van Peter van der Velden als burgervader van Breda.

Onder het oog van enkele tientallen toevallige passanten werd de verraste burgemeester in een hoogwerker gezet. Daarna ging hij in de brandweerwagen met loeiende sirenes richting de brandweerkazerne aan de Lunetstraat, waar het brandweercorps en de politie officieus afscheid namen van Van der Velden.

Het is sowieso de week van het afscheid voor Van der Velden. Donderdag neemt de gemeenteraad in een bijzondere raadsvergadering afscheid van de voorzitter. Daarna is op vrijdag om 15.00 uur een afscheidsbijeenkomst in de Grote Kerk, onder meer in aanwezigheid van Wim van de Donk, Commissaris van de Koning, om 16.30 uur gevolgd door een receptie voor iedere Bredanaar die hem nog even persoonlijk gedag wil zeggen. 

Van der Velden zwaait deze week na tien jaar burgemeesterschap van de stad af. Hij gaat na in totaal meer dan 32 jaar openbaar bestuur aan de slag als voorzitter van de Coƶperatie Werk en Vakmanschap U.A.