De winnaars van de Gouden Gazelle in Noord-Brabant.
De winnaars van de Gouden Gazelle in Noord-Brabant. FD Media

Bredase bedrijven zegevieren: Drie keer Gouden FD Gazelle

Economie

BREDA - De Bredase economie is booming. Tenminste, dat zou je op kunnen maken uit de jaarlijkse FD Gazelle verkiezingen van het Financieele Dagblad. De titel Gouden FD Gazelle voor de provincie Noord-Brabant werd toegekend aan de Bredase bedrijven Princess Sportsgear & Traveller, Payper en VDL Steelweld. De drie winnaars Gazellen hebben hun omzet met gemiddeld 520% zien toenemen.

Met deze onderscheiding zet de krant de snelst groeiende ondernemingen uit Noord-Brabant en Limburg in de schijnwerpers. Met de FD Gazellen Awards wil Het Financieele Dagblad ondernemerschap stimuleren en de aandacht vestigen op bedrijven die in Nederland snel in omzet groeien. Daarnaast brengt Het Financieele Dagblad met onderzoek het Nederlandse ondernemerschap in de verschillende provincies in kaart.

Princess Sportsgear & Traveller, dat handelt in  reisartikelen als koffers realiseerde een omzetgroei van 1210% omzetgroei (2011 t/m 2013). Dat was goed voor de titel bij de kleine bedrijven. In de categorie middelgroot was Payper, dat zich bezig houdt met  payrolling en salarisadministratie, de snelste groeier met 189% omzetgroei (2011 t/m 2013).  VDL Steelweld won bij de grote bedrijven. De producent van productielijnen boekte 162% omzetgroei  in de periode 2011 t/m 2013.

In Noord-Brabant en Limburg mogen in totaal 71 ondernemingen zich een jaar lang FD Gazelle noemen. Onder de genomineerden voor de gouden Gazelle bevond zich onder meer ook CM Telecom uit Breda. Ook dit bedrijf mag zich dus FD Gazelle noemen. CM deed mee in de categorie grote bedrijven. A la Carte Uitzendbureau, eveneens uit Breda, was genomineerd bij de kleine bedrijven en mag zich eveneens FD Gazelle noemen.

De titels werden bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Bouwbedrijf van de Ven in Veghel.