Afbeelding
Djojo en Versteeg

Studenten met talent in Blik & Bloos wintereditie

Cultuur

BREDA - Speciaal voor studenten met talent wordt er op dinsdag 9 december een nieuwe editie van Blik&Bloos gehouden. Podium Bloos staat die avond onder andere in het teken van film, dans en muziek.

Op 1 december konden studenten zich voor het laatst inschrijven. Blik&Bloos richt zich vooral op studenten met talent op het gebied van film, fotografie, performance, live-muziek of spoken word. Iedere student komt zo’n 10-15 minuten naar voren om zijn/haar talent te presenteren.

“Er zijn ongeveer tien inschrijvingen, daaruit maken wij een selectie. Zelf kies ik ook nog mensen uit die ik via via ken om de avond divers te houden,” vertelt Sanne Douma van Podium Bloos.

De avond is in principe gratis, wel kan het publiek aan het eind van de avond een vrije gift geven. “Veel mensen treden voor het eerst op, het is daarom lastig om een geldbedrag te vragen van het publiek. We willen het graag laagdrempelig houden voor de bezoeker en de performer.”

Op de dinsdagavond staan studenten van 17 tot en met 25 jaar met een voorliefde voor podiumkunsten in het licht. Volgens Podium Bloos zijn er heel wat artiesten begonnen in hun studententijd. “Of er door Blik&Bloos echt al studenten zijn die nu succes hebben durf ik niet te zeggen. Ik kom wel vaak tegen dat mensen na hun optreden bij Blik&Bloos vaker op podia staan,” aldus Douma

Aan het eind van de avond is er een afterborrel met DJ, voor deelnemers en publiek zal er een mogelijkheid zijn om met elkaar te praten, geïnspireerd te raken en te oefenen.