Afbeelding
Sanne van der Mooren

Gooische Vrouwen en Bas Muijs populair in Breda

Cultuur

BREDA - Ruim 1400 vrouwen bekeken woensdagavond in een van de zeven zalen van Pathé Breda de film Gooische Vrouwen 2. De voorverkoop van de Lady's Night was binnen twee weken uitverkocht en dat is een record voor het filmtheater.

Bas Muijs
De biosccoop heeft hoge verwachtingen van de vrouwenfilm Gooische Vrouwen 2 van Linda de Mol. Pathé pakte dan ook groots uit met 44 voorstellingen per week en een echte Ladies Night. “Bas Muijs was erbij aanwezig. Er waren drankjes, hapjes en goodiebags,” vertelt Saskia de Ruiter, manager van Pathé Breda. “Een maand geleden begon de voorverkoop, deze was zo snel uitverkocht dat het een record heeft gebroken.” Doordeweeks zijn er zo’n zes voorstellingen per dag in de grote zaal. In het weekend is er ook een nachtvoorstelling, dan draait de film zeven keer.

Tijdens de eerste voorstelling om half 12 ‘s morgens is het nog niet zo druk. “Wij gaan nu omdat we met zes vrouwen zijn, bij elke andere voorstelling kon dat niet meer,” vertellen Lia en Jolanda, twee dames die aan het wachten zijn in de VIP-ruimte van de bioscoop. De vrouwen snappen de hype wel, “Ze blazen het wel een beetje op, daarom is het denk ik ook zo druk,” verklaart Jolanda.

Tuttenclub
Gooische Vrouwen 1 was ook een groot succes, de film behaalde op de eerste dag al de titel Gouden Film. “Die film was al erg leuk,” zegt Lia. Deel twee lijkt haar ook wel wat. “Het leukste aan de Gooische Vrouwen is de humor die erin zit. Het is gewoon een leuke, gezellige film.” Ook de herkenning maakt de film volgens Lia leuk. “Onze vriendinnengroep lijkt er wel op, wij zijn ook echt een tuttenclub. Of ik het echte Gooisch leven zou willen hebben weet ik niet, maar de grapjes en de gezelligheid wel!”