Logo bredavandaag.nl

Ontbreken drankvergunning: Buurthuis Batu Karang vier weken dicht

BREDA - Buurthuis Batu Karang mag van de gemeente vier weken niet open zijn. Dat heeft de burgemeester besloten nadat bij controles op 7 en 14 november alcohol geschonken werd terwijl het buurthuis hiervoor geen geldige drank- en horecavergunning had.


De sluiting gaat in op vrijdag 5 december 2014. “De Gemeente Breda begrijpt dat buurthuis Batu Karang een belangrijke rol vervult voor uw gemeenschap”, laat de gemeente weten in een bericht aan de buurt. Daarin wijst de gemeente het bestuur terecht. ”Uiteraard dient ook het bestuur van Batu Karang zich te houden aan de regels en afspraken zoals we die in Breda kennen. Daar zijn ze al meerdere malen op gewezen”, aldus de gemeente.  Desondanks is in het buurthuis de Drank- en Horecawet overtreden, constateerden toezichthouders van de gemeente tijdens bijeenkomsten op 7 en 14 november.

Batu Karang moet nu tot tot 2 januari 2015 gesloten blijven. In die tijd kunnen er geen activiteiten plaatsvinden. De gemeente maakt wel enkele uitzonderingen, gezien ‘de belangrijke rol die het buurthuis in uw gemeenschap vervult’.

Het gaat dan om begrafenissen en drie activiteiten, georganiseerd vanuit de diverse kerkbesturen, op 14, 21 en 26 december. “Vanzelfsprekend mogen er ook tijdens deze bijeenkomsten geen alcoholische dranken worden verstrekt omdat hiervoor een geldige drank- en horecavergunning ontbreekt.”

Voor de activiteiten die Raffy op dinsdagmiddag organiseert (Rumah Ina Kaka) zoekt Raffy voor deze periode naar een alternatieve locatie, aldus de gemeente.

Vanaf 2 januari 2015 kan buurthuis Batu Karang weer open gaan en kunnen er weer activiteiten plaatsvinden. “Uiteraard mogen er ook na deze periode, zolang een geldige drank- en horecavergunning ontbreekt, geen alcoholische dranken worden verstrekt. Indien dit wel gebeurt, gaat het buurthuis opnieuw en voor een langere tijd dicht.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief