Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Vrijgelaten veelpleger twee dagen later alweer in de fout

Politie

BREDA - Het Veelplegersteam heeft zondagmiddag in de wijk Tuinzigt een 53-jarige Bredanaar aangehouden omdat hij verdacht wordt van het stelen van een jas tijdens de Kerstmarkt in het Ginneken.

Diefstal
De 52-jarige standhouder deed aangifte van de diefstal. De man vertelde dat hij  tijdens de Kerstmarkt een stand met jassen had op de Ginnekenweg. Tijdens het opruimen liep hij met drie jassen naar zijn auto die op de Burgemeester Serrrarislaan geparkeerd stond. Hij keek om en zag dat een man op een fiets de buitenste jas van het rek pakte en daarmee weg reed.

De ondernemer rende samen met zijn neef achter de dief aan en slaagde erin de jas af te pakken. De dief viel tijdens het tumult met zijn fiets tegen een geparkeerde auto die daardoor linksvoor beschadigd raakte. Daarna fietste hij snel weg.

Oude Bekende
Rechercheurs wisten dankzij het signalement meteen wie ze moesten hebben. Zij herkenden hierin een bekende 53-jarige veelpleger die zij die middag al in het Ginneken hadden gezien, maar toen niet konden betrappen op een strafbaar feit. De verdachte was pas sinds vrijdag vrij. Hij werd na een zoekactie als verdachte aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.