Gerard de Bitter
Gerard de Bitter Karin Kamsteeg-Tebbens

Voorzitter Breda On Stage Gerard de Bitter overleden

Cultuur

BREDA - Een man die veel heeft betekend voor de stad. Zo noemt Marlice Dreessen de vrijdag op 69-jarige leeftijd overleden Gerard de Bitter. De Bitter leed aan slokdarmkanker.

De Bitter was een bekend gezicht in het Bredase. In zijn werkzame leven was De Bitter drogist. Zo werkte hij lange tijd als districtsleider voor Kruidvat, maar had hij ook een eigen drogisterij in de Bredase binnenstad. Vanuit zijn werk was hij secretaris van de Ondernemers Bredase Binnenstad en kwam hij op voor de belangen van de middenstand in het stadscentrum.

“Ik heb veel van hem geleerd in de veertig jaar dat we bevriend zijn geweest”, vertelt Marlice Dreessen. “Als directeur van de VVV heb ik van hem geleerd hoe om te gaan met de detailhandel. Hij wist ook ontzettend veel over wat er leefde in de binnenstad.”

Daarnaast was de bourgondiër zeer actief in het Bredase culturele leven, de laatste jaren onder meer als voorzitter van Breda On Stage en de theaterwerkplaats. Eerder organiseerde hij onder meer kerstconcerten in de Michaëlkerk, was hij betrokken bij de Orangerie, het Jongerenkoor Breda-Oost en voorzitter van de werkgroep van de Blijde Incomste tijdens de Nassaudag.

In oktober 2012 werd De Bitter Heer van Breda, de titel die hoort bij benoeming tot lid van de Heerlijke Orde. De Bitter was vrijgezel en heeft geen kinderen.

Zijn uitvaart is zaterdag om 11.00 uur in de Michaëlkerk.