Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Huisgenote blijkt verkoper gestolen computer Bredanaar

Politie

BREDA - Een Bredanaar heeft door eigen onderzoek zijn gestolen computer terug gevonden. De PC werd op een verkoopsite aangeboden door een pandjeshuis. Het apparaat bleek daar verkocht te zijn door een 28-jarige man en zijn 23-jarige vriendin uit Breda. De 23-jarige vrouw woont op een kamer in hetzelfde pand als de aangever. Kennelijk had haar vriend het pakket met daarin de computer aangenomen toen het door een koeriersbedrijf bezorgd werd.

De benadeelde, een 23-jarige Bredanaar deed aangifte. Hij vertelde dat hij via Ebay een DELL computer had gekocht voor 1350 USD. Hij vertelde dat het pakket volgens het koeriersbedrijf op zijn woonadres was bezorgd. Hij had het echter zelf niet in ontvangst genomen, navraag bij andere kamerbewoners en buren leverde niets op.

Hij besloot hierna op Marktplaats te kijken omdat het om een heel specifieke computer ging. Hij zag dat een computer met dezelfde specificaties door een pandjeshuis werd aangeboden. Hij ging naar de lommerd toe en zag aan de hand van het serienummer dat het om zijn PC ging. Hij heeft daarop de politie geïnformeerd en aangifte gedaan. Agenten hebben daarop een verder onderzoek ingesteld.

De computer bleek te zijn aangeboden door een 28-jarige man en een 23-jarige vrouw uit Breda. Zij hadden er 250 euro voor gehad. De vrouw is woonachtig op hetzelfde adres als de aangever. Beide verdachten zijn vanmorgen met toestemming van de officier van justitie aangehouden. Uit hun verklaringen blijkt dat de 28-jarige man het pakket had aangenomen. Ze hadden de PC samen verkocht. Van de opbrengst hadden ze onder meer eten gekocht. Het duo heeft een oproep gekregen om te verschijnen voor een TOM-zitting (Taakstraf Openbaar Ministerie).