Werkzaamheden WonenBreburg. foto Erik Eggens
Werkzaamheden WonenBreburg. foto Erik Eggens

Nieuwe directeur-bestuurders WonenBreburg

Economie

BREDA - WonenBreburg heeft Aline Zwierstra en Leo Schuld per 1 januari benoemd tot directeur-bestuurders van de woningcorporatie. Zij gaan werken in een nieuw bestuur dat gaat bestaan uit drie leden. Daarmee bezuinigt de corporatie op de hoogste managementlaag. Die bestond eerder uit vijf personen. 

De drie directeur-bestuurders zijn gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het beleid van WonenBreburg. De vacature van de derde bestuurder, tevens voorzitter van het bestuur, zal in de eerste helft worden ingevuld. Zwierstra en Schuld waren tot 1 januari respectievelijk directeur vastgoed en financiën.

"De raad van commissarissen heeft voor het driehoofdig bestuursmodel gekozen vanwege de transparantie en korte lijnen en heeft ook een bezuiniging doorgevoerd door  de directielaag onder het bestuur op te heffen", aldus de corporatie. De top wordt daarmee teruggebracht van vijf naar drie personen. De raad van commissarissen heeft bij de besluitvorming ook de aanbevelingen van de parlementaire enquêtecommissie betrokken.

Afgelopen jaar nam de corporatie afscheid van dircteur Ton Streppel, die per 1 januari 2014 afzwaaide en Johan Dunnewijk. De laatste ging per 1 oktober 2014 met pensioen.