De installatie van het college van Breda'97, CDA, GroenLinks, PvdA en SP op 15 mei 2014.
De installatie van het college van Breda'97, CDA, GroenLinks, PvdA en SP op 15 mei 2014. Peter Visser

Komende woensdag duidelijk wie nieuwe burgemeester Breda wordt

Politiek

BREDA - De gemeenteraad van Breda vergadert op 14 januari in twee aparte vergaderingen over de aanprijzing voor het burgemeesterschap van Breda aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Breda ontving liefst 26 sollicitaties naar de post van burgemeester. De vertrouwenscommissie heeft die kandidaten op de beschikbare burgemeesterspost gesproken en geselecteerd. De commissie gaat haar bevindingen tijdens een geheime raadsvergadering aan de voltallige raad toelichten.

Tijdens die geheime raadsvergadering gaat de raad ook de aanbeveling aan de minister vaststellen. Na de geheime vergadering vindt er een openbare vergadering plaats. Tijdens deze vergadering wordt de naam van de eerst geplaatste kandidaat bekend gemaakt.

Belangstellenden zijn welkom bij het openbare gedeelte op 14 januari aanstaande. Die is na afloop van het besloten deel, dat begint om 19.30 uur. De vergadering wordt gehouden in de raadszaal van het Stadhuis. Omdat de aanvang van het openbare deel niet vaststaat worden belangstellenden ontvangen in de  Kleine Trouwzaal.