Afbeelding
wikipedia

Dirk Marcellis gekozen als nieuwe aanvoerder van NAC

NAC

BREDA - De nieuwe aanvoerder van NAC heet Dirk Marcellis. Voetbaltrainer Robert Maaskant had eerder al aangegeven een veldspeler als leider van het elftal te willen. Deze keuze doet volgens de trainer niets af aan de status van keeper Jelle Ten Rouwelaar, zijn voorganger. Marcellis zegt vereerd te zijn.

De NAC-speler kreeg de aanvoerdersband voorafgaand aan het duel tegen het Algerijnse Mouloudia uitgereikt. Tegen NAC.nl zegt Marcellis blij te zijn met het vertrouwen van zijn coach. “Samen moeten we er alles aan doen om in de tweede seizoenshelft tot goede prestaties te komen."

Voor Maaskant was de keuze voor Marcellis logisch. "Dirk is een ervaren verdediger die op het hoogste niveau heeft gespeeld. Ik heb er het volste vertrouwen in dat hij vanuit zijn positie een goed verlengstuk van de technische staf in het veld is. Hij heeft deze week laten zien een natuurlijk leider te zijn." Maaskant gaf volgens NAC.nl in een vergadering aan dat ook Jelle ten Rouwelaar en Erik Falkenburg de rol van aanvoerder mogen invullen.