Afbeelding
Pepijn Nagtzaam

Raad Breda vergadert al 3,5 uur over nieuwe burgemeester (update)

Politiek

BREDA - De Bredase raad lijkt moeite te hebben met het maken van de keuze voor een nieuwe burgemeester. In een besloten vergadering, die al om om 19.00 uur begon, kreeg de raad twee namen te horen van de vertrouwenscommissie. Inmiddels wordt al 3,5 uur in beslotenheid vergadert. Rond half elf kwam het bericht dat het nog ongeveer een kwartier zou duren.

Paul Depla wordt nieuwe burgemeester Breda

De vergadering werd rond half negen voor het eerst geschorst. Het is onduidelijk waarom het zo lang duurt. Mogelijk staken de stemmen tijdens de hoofdelijke stemmen. Dat zou kunnen als iemand geen keuze maakt, of als niet iedereen aanwezig is. Dat laatste was even onduidelijk, aldus verslaggever Pepijn Nagtzaam ter plaatse. "Is twijfel over, maar ze zitten 1 verdieping, wat gangen en dikke deuren verder."

Om 21.50 uur kwam er een einde aan de derde schorsing van de vergadering. De raad vergadert nog in beslotenheid verder. Inmiddels is helder dat iedereen aanwezig is. Dat meldde de griffie aan onze verslaggever. "Stakende stemmen is dan geen optie", concludeert hij.

De verwachting vooraf was dat tegen acht uur de naam in een openbaar deel van de vergadering bekend gemaakt zou worden. Tien jaar geleden was het ook een moeilijke bevalling. Toen kwam Van der Velden als verrassende uitkomst uit de hoge hoed. 

Lezers van BredaVandaag hebben woensdagavond hun verwachtingen geuit via WhatsApp. Oud-wethouder Alfred Arbouw komt daar als meest genoemde naar voren. Onbekend is of hij ook daadwerkelijk gesolliciteerd heeft en bij de laatste twee zit. 

Bekijk hier de namen uit de digitale wandelgangen