Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Vrouw aangehouden voor verkopen gestolen scooter

Politie

BREDA - Een 18-jarige vrouw uit Etten-Leur is in Breda aangehouden voor heling van een gestolen scooter via social media.

Een jongen wiens scooter maandag 12 januari was gestolen in Eindhoven meldde zaterdagavond  dat hij deze in een advertentie op Social Media aangeboden zag worden in Breda. Het veelplegersteam van de politie kwam meteen in actie en is naar het adres gegaan waar de koop zou plaats vinden. Na steeds een nieuw adres van de verkoper door te krijgen via de sms reed de politie naar het laatst doorgegeven adres aan de Bertelsberg.

Daar stond een auto geparkeerd waar een man in zat die de scooter wilde verkopen in een steeg achter huizen aan de Bertelsberg. Daar stond inderdaad een gestolen scooter. Toen agenten de man wilden inrekenen ging hij er vandoor. Ondanks een achtervolging is hij niet meer gevonden in de omgeving. Een vrouw die ook in de auto van de verdachte zat, is wel aangehouden. Zij is ingesloten voor verhoor. De scooter bleek bij nader onderzoek niet van de man die aangifte had gedaan. Het ging om een andere gestolen scooter. Deze is in beslag genomen.