Afbeelding
Wijnand Nijs

Motorrijder schept voetganger op Backer en Ruebweg; beiden gewond

Politie ongeval

BREDA - Op de Backer en Ruebweg ter hoogte van Spinveld heeft maandagavond rond tien over zes een ongeval plaatsgevonden. Op de weg reed een motorrijder tegen een voetgangster. Ambulances waren snel ter plaatse om beiden te verzorgen. Zowel de motorrijder als de voetgangster zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

De motorrijder is volgens de politie licht gewond. De verwondingen van de voetgangster zijn nog niet duidelijk. De motorrijder zou geprobeerd hebben de  file voor het verkeerslicht te passeren, aldus een ooggetuige ter plaatse. De vrouw die aangereden werd, werd door de motor meegesleurd en bleef ter hoogte van de bushalte op de weg liggen. De motorrijder lag tien meter verder, zijn motor nog eens tien meter.

De Back en Ruebweg ter hoogte van Spinveld is afgezet voor het verkeer. Vanaf het kruispunt met de Emerparklaan wordt het verkeer richting Breda-noord omgeleid via de Moerlakenbrug. De politie verricht onderzoek.

Update 20 januari:
De voetgangster blijkt de bijrijdster te zijn geweest van een auto die  ter hoogte van de kruising met het Spinveld zonder benzine was komen te staan. De auto werd op middenberm gezet. De vrouw stak de kruising over richting het Spinveld en werd daarbij aangereden. Zowel de motorrijder als de voetgangster kwamen ten val en raakten daarbij gewond. De voetgangster werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto’s van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.