Afbeelding

Met je eigen stoel naar pop-uprestaurant op geheime locatie in Breda

Cultuur

BREDA - Een pop-up restaurant in Breda, Joris en Joris uit Utrecht waren er al eerder over aan het nadenken maar student Danielle van Houtum is hen toch voor. In maart orgainseert zij als afstuurdeerproject Flourish. Vier keer een pop-up restaurant op vier verschillende en geheime locaties in Breda.

NHTV-student facility management Van Houtum kwam op het idee tijdens haar minor ondernemen. “Ik heb een interesse voor leegstaande panden. Deze kan je op een unieke manier nieuw leven inblazen in een korte tijd. Dus waarom kan je er geen restaurant van maken?”

Voor een pop-up restaurant heeft Van Houtum veel spullen nodig, ook daar heeft ze een oplossing voor bedacht. “De bezoekers kunnen allemaal wat meenemen, zoals een stoel. Op die manier kunnen we oude spullen nieuw leven inblazen. Er komt ook een kaartje aan ieder onderdeel, met wat informatie, waar het vandaan komt bijvoorbeeld.”

De pop-up avond bestaat uit een drie gangen menu, bereid door koks. “De koks zijn ook studenten. Van tevoren maken we wel het menu bekend maar we doen alles beetje bij beetje. Binnenkort komt er een teaser online met een paar seconden beeld van de locatie. Uiteindelijk wordt ook de locatie bekend gemaakt ”, aldus Van Houtum.

Het restaurant is volgens Van Houtum vooral bedoeld voor mensen met een interesse voor nieuwe dingen. “Het is voor nieuwsgierige mensen, die behoefte hebben aan iets nieuws. Er is absoluut geen leeftijd aan verbonden.” Kaarten kunnen gekocht worden op de website van Flourish en kosten dertig euro.

In totaal is er bij Flourish plek voor ongeveer 50 mensen. “Ik heb al een aantal kaarten verkocht. Het begint echt al een beetje te lopen. Het is pas over twee maanden dus dan ga ik wat meer publiciteit opzoeken. Ik heb tot nu toe al wel veel positieve reacties gehad ”, vertelt Van Houtum.