Afbeelding

Ergenis om urenlange wachtrij Piepersbal en Kreezie Karnaval in Prinsenbeek

Cultuur

PRINSENBEEK - Het Piepersbal en Kreezie Karnaval in Prinsenbeek worden elk jaar druk bezocht door kinderen. De succesvolle carnavalsfeestjes leveren dan ook elk jaar urenlange wachtrijen op bij de kaartverkoop. Verschillende ouders ergeren zich eraan. De vice-voorzitter Leon Nagelkerke van BAK reageert via een open brief over de wachttijden van de kaartverkoop. “Het is in onze ogen een geringe moeite om in de rij te staan."

“Hiep hoi. Hiep hoi. Dat de karnavalsavonden voor de jeugd populair zijn, zien we als organisatie ieder jaar weer. De lange rij wachtenden is daar het beste voorbeeld van”, meldt de vice-voorzitter in de brief." Het 1,5 uur lang wachten in de kou wekt bij de verschillende Prinsenbeekse carnavalvierders echter ergernis op. De BAK is echter niet van plan om iets te gaan aanpassen. “Het is in onze ogen een geringe moeite om in de rij te staan. Het is het wachten waard, je krijgt er een veilige carnavalsomgeving voor terug”, aldus Ton de Peijper, de ‘sik’ van BAK.

Verschillende oplossingen voor de lange wachtrij hebben de revue inmiddels gepasseerd. Van online verkoop, tot eventueel meerdere verkooppunten. Volgens De Peijper is de techniek op de website voor digitale nog onvoldoende ontwikkeld. “Ook lopen we tegen andere technische problemen aan,  dat mensen dan online hun legitimatie moeten tonen en eventueel hun BAK-kaart."

Passe partout Piepersbal of Kreezie Karnaval
De kinderen kunnen met een BAK-Kaart vier dagen lang carnavalpret hebben. Op zaterdag 29  januari om 19.00 uur voor Club van 100 leden zijn de kaarten te koop en op 31 januari van 9.30 uur tot 11.00uur in café Marktzicht. Je kunt op vertoon van een BAK-kaart en legitimatie voor 8 euro een passe partout kopen. De BAK-kaart kun je aanschaffen voor 11 euro. Een kaartje voor één avond carnaval zijn voor 6 euro aan de deur te koop.