NAC verliest met 0-1 van Vitesse en scoort nu al meer dan vijf wedstrijden op rij niet in eigen huis. Peter Visser

NAC onderuit tegen Vitesse met negatief record

BREDA - Ook tegen Vitesse is het NAC niet gelukt te winnen. In Breda wonnen de Arnhemmers met 0-1. NAC vestigde een negatief record door meer dan 460 minuten op rij niet te scoren in eigen huis en maakt het zichzelf voor de resterende wedstrijden niet makkelijk. FC Dordrecht hijgt in de nek, terwijl de ploegen boven NAC punten blijven sprokkelen.

Even leek het er op dat er een ander NAC  (foto's) het veld op was gekomen. In de eerste minuten stonden de Bredanaars twee keer in het strafschopgebied van Vitesse en kon Ruben Ligeon uithalen na een actie. Maar net als het schot van de rechtsback, was de eerste helft er wederom niet eentje om over naar huis te schrijven.

Bekende spelbeeld
NAC liet zich inzakken, probeerde te vermijden dat Vitesse gevaarlijk kon worden en kwam zo nu en dan eens op de helft van de tegenstander. Bovenop de 412 minuten waarin NAC achtereenvolgend niet wist te scoren in eigen stadion, kwamen er na de eerste helft nog eens 45 minuten bij. Vitesse, dat via Marko Vejinovic en Bertrand TraorĂ© schoten kansen kreeg, zorgde ook niet voor een doelpunt in de eerste helft: 0-0 bij rust.

Foutje bedankt
De krachtsverschillen werden in de tweede helft alleen maar groter. Vitesse had steeds vaker balbezit en de spaarzame momenten dat NAC de bal had werden vaak snel opgevolgd door onnodig balverlies. Vitesse kreeg de 0-1 cadeau van Menno Koch. De verdediger wilde de bal wegmaaien, maar Traore gaf een slim duwtje in zijn rug. Hierdoor kwam de voor de voeten van de spits en hij faalde niet op twee meter voor het doel: 0-1.

Na de tegentreffer probeerde de thuisploeg het wel en even leek het er op dat Adnane Tighadouine de gelijkmaker binnenschoot. Vanaf de zijkant zette hij de bal voor en zag zijn inzet over doelman Eloy Room zweven, maar via de binnenkant van de paal ketste de bal terug het veld in. Vitesse counterende nog een paar keer, maar gescoord werd er niet meer in het Rat Verlegh Stadion.