Afbeelding

Jury optocht Kielegat keurt drie wagens af wegens te breed

Cultuur

BREDA - Drie wagens die zouden meerijden tijdens de Grote Optocht in Kielegat zijn door de jury afgekeurd. Het gaat hierbij om CV de Gabbers,  CV Nie te houwe en CV Schots & Scheef. De wagens zouden groter zijn dan de voorgeschreven 4 meter.

Rick Wouters van CV De Gabbers vindt het meer dan teleurstellend dat de wagen van zijn carnavalsvereniging is afgekeurd door de jury. “Een paar weken geleden kwam de jury nog kijken op de bouwplaats. Toen zeiden ze dat als we de wagen op 4 met 12 hielden er geen probleem zou zijn. Nu mogen we ineens niet meedoen.”

CV De Gabbers heeft vanaf september iedere week aan de wagen gebouwd. “We zijn nu voor niks vanuit Bavel naar Breda gereden, dit is gewoon een klap in ons gezicht. Morgen hebben we nog een optocht in Rijen, maar de optocht in Kielegat is een mooie met veel publiek”, aldus Wouters. Gisteren werd de wagen van CV De Gabbers nog 6e tijdens de optocht in Bavel.

Ook de wagen van CV Niet te houwe is volgens de jury te groot. De wagen van CV Schots en Scheef, die vorig jaar nog tweede werd, gaat het waarschijnlijk ook niet redden. De wagen is volgens de bouwers zelf 4 meter 50.