Afbeelding
Erik Eggens/archief

19-jarige jongen zwaar gewond na ongeval; veroorzaker spoorloos (Update)

Politie ongeval

BREDA - Een 19-jarige jongen is dinsdagmorgen rond 05.00 uur door een onbekende automobilist van zijn fiets gereden op de Rijsbergseweg. De jongen is met hersenletsel opgenomen in het ziekenhuis.

Een toevallig passerende ambulance trof de jongen op de Rijsbergseweg aan bij zijn fiets, vertelt politiewoordvoerder Jeroen Steenmeijer. “Zij hebben uiteraard meteen medische zorg verleend.”

De politie is op zoek naar de bestuurder van de auto. “We hopen dat hij of zij zich nog meldt, of anders dat getuigen zich melden of mensen die de auto hebben gezien”, hoopt Steenmeijer. De auto is te herkennen aan schade aan de rechter koplampunit. “En waarschijnlijk aan schade aan de motorkap en de voorruit.”

Update: Verkeersongevallenanalyse van de afdeling Forensische Opsporing heeft aan de hand van het achtergebleven sporenmateriaal het merk en type van het vluchtvoertuig vastgesteld. Het zou gaan om een Renault Twingo, type 1993/1998. De kleur van de auto van de dader is nog niet bekend.

Update 2: Dankzij de media-aandacht voor de zaak is het de politie gelukt om de vluchtauto van de aanrijding op te sporen. Getuigen informeerden de politie dat de beschadigde Renault Twingo in Zundert geparkeerd stond. De politie startte daarop een buurtonderzoek. De 22-jarige verdachte kreeg vervolgens in de gaten dat de politie hem op het spoor was en meldde zichzelf dinsdagmiddag bij politiebureau Mijkenbroek in Breda. De 22-jarige inwoner van Zundert is direct gearresteerd en ingesloten. Over de toedracht van het ongeval en de motieven van de verdachte is op dit moment nog niet bekend.