Adnane Tighadouini neemt de penalty tegen Twente en scoort.
Adnane Tighadouini neemt de penalty tegen Twente en scoort. Peter Visser

Hardwerkend NAC pakt volle buit tijdens Avondje NAC (foto's)

BREDA - Een hardwerkend NAC is er vrijdagavond in geslaagd weer eens een wedstrijd te winnen. Thuis tegen Cambuur Leeuwaarden wonnen de Bredanaars met 2-1. Adnane Tighadouini was de matchwinner van de avond door beide doelpunten te scoren, maar de gehele ploeg verdiende vrijdagavond een dikke pluim.

NAC begon erg slordig aan de wedstrijd tegen de Friezen. Passes kwamen vaak niet aan en er werd niet als een collectief bewogen over het veld. Cambuur kon het spel controleren in het eerste deel, maar niet maken. Bij NAC was goed te zien dat Demy de Zeeuw een belangrijke man is in het veld. Als de middenvelder zich opwond of aanwijzingen gaf, werden deze signalen opgepikt door de rest van het team.

In de wedstrijd groeien
Naarmate de tweede helft vorderde kwam NAC beter in de wedstrijd.  Niet alleen de passing ging beter, maar de instelling veranderde. Voor elke bal werd een sprint getrokken, met als gevolg dat er kansen gecreĆ«erd werden door de thuisploeg. Mats Seuntjens, die weer eens in de basis mocht beginnen, schoot net voorlangs en Jouri de Kamps zag zijn inzet knap gepareerd worden door doelman Leonard Nienhuis. Het dichtstbij een doelpunt was echter Bartholomew Ogbeche, hij kopte vlak voor het rustsignaal uit een corner op de paal. NAC en Cambuur gingen met een 0-0 de rust in.

NAC trok de lijn uit de eerste helft door. Het viel aan en werkte hard. Combinaties werden steeds makkelijker gemaakt dan in voorgaande wedstrijden. Na ruim een uur spelen werd NAC beloond voor het harde werken. Adnane Tighadouini werd met een steekpass goed vrijgezet voor Nienhuis en schoot koelbloedig de 1-0 binnen. Het stadion otplofte en de gehele NAC-bank sprong omhoog.

Druk op de ketel
Na de 1-0 hing NAC iets meer achterover, maar liet het geen enkele mogelijkheid onbenut om druk te zetten op Cambuur. Wel kwam NAC in de zeventigste minuut goed weg toen Jelle ten Rouwelaar voor de tweede keer werd gered door de paal. Weer zorgde een corner van de uitploeg er voor dat het doel stond te trillen.

Cambuur gooide alles op de aanval, waardoor NAC op de counter kon gaan spelen. Na een paar kansen onbenut te laten, was het opnieuw Tighadouini die de bal binnenschoot drie minuten voor tijd.  In blessuretijd kon Obeche nog wat terugdoen voor de Friezen door de 2-1 binnen te schuiven.

De overwinning was binnen en dat was al sinds december niet meer gebeurd. Alle ingrediĆ«nten waren deze avond aanwezig voor een echt avondje NAC: hard werken, uitzinnig publiek en drie punten in de tas.

Bekijk de foto's van de wedstrijd in het fotoalbum.