Afbeelding

Nominatie Breda Pluim: Bad & Tafel

Algemeen

BREDAPLUIM - Hoe gastvrij is ondernemend Breda in de binnenstad? De Breda Pluim houdt horeca en retailers scherp door ze te verrassen met een bezoek door een Mystery Guest. De bevindingen komen elke zaterdag op BredaVandaag en gelden meteen als nominatie. Deze week de laatste nominatie: Bad & Tafel

Bad & Tafel is te vinden aan de Veemarktstraat. Aan de buitenkant is het niet te missen dat er linnen en handdoeken worden verkocht. De etalage hangt er vol mee en buiten liggen handdoeken netjes in manden opgestapeld. Door de houten voorgevel geeft de winkel een unieke uitstraling in de winkelstraat.

Bij binnenkomst komt de geur van zeep je tegemoet. Enkele vrouwen snuffelen wat rond en worden geholpen door de medewerkster. De kassa is achterin de winkel te vinden. In het midden van de winkel staat een grote hoge stelling met handdoeken en linnen in het midden van de winkel. Als de medewerkster je gespot heeft begroet ze je vriendelijk en vraagt ze of je haar hulp nodig hebt. Ondanks de knusse wandelgang maakt de winkel een verzorgde indruk.

In de stellingen liggen handdoeken, theedoeken, tafellinnen en bijvoorbeeld  dekbedovertrekken. Boven de kassa staan kleurrijke tassen en in de winkel verschillende bad-accessoires. Buiten normale handdoeken verkoopt Bad & Tafel bijvoorbeeld ook haman-doeken. Alles is goed gesorteerd op soort en kleur. Op de toonbank en bij de stellingen staan bad-producten en grote zeepblokken in vazen opgesteld. Er zijn ook badjassen te koop. De zeepblokken verkoopt de winkel bijna in alle kleuren.  

De medewerkster laat een behulpzame indruk achter. Ze laat bijvoorbeeld weten dat ze cadeauverpakkingen kan maken van gekochte spullen. Ook adviseert ze wat voorgaande klanten genomen hebben om zelf een pakket samen te stellen.  

Over de Breda Pluim
De Breda Pluim is een initiatief van Retailplatform, Breda, Koninklijke Horeca Nederland, NHTV, gemeente Breda, Bredase VVV en BredaVandaag en heeft als doel ondernemend Breda te  stimuleren de bezoekers van onze stad en van de terrassen en winkels gastvrij te ontvangen. Namens de onafhankelijke Pluim-commissie bezoekt een deskundige anoniem winkels, horeca en instanties in de Bredase binnenstad. BredaVandaag plaatst wekelijks de bevindingen van de Mystery Guest. 23 maart 2015 volgt een verkiezing en gala en wordt uit de genomineerden de meest gastvrije ondernemer gekozen. Volg BredaPluim ook op Facebook.