NAC wint met 3-1 van PEC Zwolle
NAC wint met 3-1 van PEC Zwolle Peter Visser

NAC pakt volle buit in knotsgek duel met FC Utrecht

BREDA/UTRECHT – In een knotsgekke wedstrijd heeft NAC vrijdagavond met 3-4 gewonnen van FC Utrecht. Daardoor heeft NAC voor het eerst dit seizoen twee wedstrijden op rij winnend afgesloten. Falkenburg, Van Der Weg en Seuntjens zorgden voor de doelpunten aan Bredase kant.

In een gelijk opgaande eerste helft was het FC Utrecht dat de beste kansen creëerde. Sébastien Haller, die al zeven goals scoorde dit seizoen, schoot maar net naast het goal na een goede lage voorzet. De grootste mogelijkheid was voor Kristoffer Peterson, die het voor elkaar kreeg om de bal op één meter voor het doel over de lat te schieten.

Voorafgaand aan de wedstrijd vertelde Robbert Maaskant dat zijn ploeg op de counter zou spelen en uit een van die counters volgde de openingstreffer. Nadat er niet werd gefloten voor een overtreding van Joeri de Kamps kon NAC snel omschakelen. De aanval leek op niks uit te lopen, maar door het slechte uitverdedigen van de thuisploeg kreeg Erik Falkenburg toch de mogelijkheid om de 0-1 binnen te schieten.

Lang kon NAC niet genieten van de voorsprong, want na één minuut lag de bal in het net achter doelman Jelle ten Rouwelaar. Haller zette Dirk Marcellis makkelijk opzij, waarna Eduard Duplan door de verdediging slalomde en in de korte hoek binnenschoot: 1-1.

Nog voordat iedereen zijn stoeltje weer had gevonden in de Galgenwaard, kwam NAC snel na rust voor de tweede keer op voorsprong. Demy de Zeeuw gaf met een mooie pass over de gehele breedte van het veld Jeffrey Sarpong de kans om een voorzet te geven. Sarpong benutte die mogelijkheid perfect en legde de bal precies op het hoofd van Falkenburg, die tussen twee verdedigers zijn tweede doelpunt kon binnenkoppen.

FC Utrecht ging op zoek naar de gelijkmaker, waardoor NAC weer op de counter kon loeren. Falkenburg kreeg na een uitbrak de kans om zijn hattrick vol te maken, maar Robin Ruiter voorkwam dat. Met nog twintig minuten op de klok kwam Utrecht toch op gelijke hoogte. Markiet stond volledig vrij en kopte een vrije trap binnen.

Waar iedereen in de Domstad dacht dat de thuisploeg nu zou doorstoten, was het Kenny van der Weg die dat feestje verpestte door de 2-3 binnen te koppen. Invaller Mats Seuntjens zorgde vervolgens met zijn eerste balcontact voor de 2-4 en de overwinning leek binnen voor NAC. Leek, want de spanning keerde drie minuten voor tijd weer volledig terug toen Rubin Rubio de 3-4 voor zijn rekening nam. Gescoord werd er gelukkig niet meer voor NAC en zo kon voor het eerst dit seizoen worden gezegd dat er twee overwinningen op rij waren geboekt.

Knotsgek zou een understatement zijn om de wedstrijd van vrijdagavond te omschrijven. Een voetbalfeest voor de neutrale kijker en NAC-supporter. Door de overwinning staat nu op een gedeelde vijftiende plaats met Heracles en
één puntje boven Go Ahead Eagles. Alle concurrenten komen echter later dit weekend nog in actie.