Colonel Parker in de media.
Colonel Parker in de media.

VVV haakt in op Elvis Code met Colonel Parkerwandeling

Cultuur

BREDA – Niet iedereen weet dat achter Colonel Parker, de man die Elvis Presley groot maakte, de kleurrijke Bredanaar Dries van Kuijk schuilt. In het kader van de tentoonstelling De Elvis Code in het Breda’s Museum, organiseren VVV Breda en Breda Promotions een wandeling waarin de jonge Dries centraal staat.

De tentoonstelling de Elvis Code is nog t/m 29 juni te bezoeken en geeft een inkijk in het leven en werk van the King of Rock. Breda's Museum neemt bezoekers mee in de complexe relatie tussen de Man, de Musicus en het Merk.   

Een gids van Breda Promotions leidt belangstellenden op de zaterdagen 4 april, 2 mei en 6 juni langs die plekken in de Bredase binnenstad die een belangrijke rol speelden in het leven van Dries van Kuijk voor hij in 1929 voorgoed naar Amerika vertrok. Zij vertelt de bijbehorende ‘smeuïge’ verhalen over de  Dries en hoe hij al op jonge leeftijd leerde voor zichzelf te zorgen.

De wandeling start om 11.00 uur bij het Poortgebouw op het Begijnhof van Breda, Catharinastraat 45. Meelopen kost € 9,50. Vooraf reserveren en betalen is verplicht en kan bij VVV Breda.