Een combinatie van werk aan fietspaden en werk aan het warmtenet maakt het betreden van de wijk Paradijs een uitdaging.
Een combinatie van werk aan fietspaden en werk aan het warmtenet maakt het betreden van de wijk Paradijs een uitdaging. BredaVandaag

Bewoners Paradijs voelen zich opgesloten in buurt

Algemeen wegwerkzaamheden

HAAGSE BEEMDEN - Bewoners van Paradijs in de Haagse Beemden voelen zich opgesloten in hun wijk. Sinds een paar weken is er een omleiding wegens werkzaamheden aan het warmtenet, waardoor de Notenkraker vanaf de Paradijslaan al vanaf half maart ontoegankelijk is.

Daar is deze week herasfaltering van de fietspaden in de buurt bijgekomen. Daarmee is het verlaten en inrijden van de wijk een toer geworden omdat de omleiding vanwege de afsluiting van de Notenkraker nu langs de obstakels van het fietspad voert.

Onder meer bij BredaVandaag en op de site van de gemeente trekken bewoners aan de bel. “Vanochtend was het onmogelijk de wijk uit te komen aangezien de straat bij het Graaf Engelbrechtcollege ook is opgebroken. Andere aannemer, dus tja....dat kan je je niet weten hé gemeente Breda!”, schrijft ene M. de Deugd.

De noodoplossing die de gemeente heeft gemaakt door stalen platen in het  uitgefreesde fietspad te leggen, kan eveneens op weinig enthousiasme rekenen. “Ondanks dat gaat mijn auto met de onderkant over de hoge zijkanten en ik hou de gemeente aansprakelijk voor eventuele schade aan de onderkant van mijn auto”, stelt dezelfde buurtbewoner.

Uit een doorgestuurde mail blijkt dat de reparatie aan het warmtenet tussen de Paradijslaan en de Notenkraker al van 11 op 12 maart is gerepareerd. De ‘omgevingsmaatregelen’ zou in eerste instantie eind week 15 worden opgeheven, maar later blijkt dat die een week later is geworden. Daarmee zou dat eind vorige week voor elkaar moeten zijn. “Maar er is nog niks gebeurd”, aldus een bezorgde omwonende, die ook 1 april bij de gemeente aan de bel trok, maar die nog geen antwoord kreeg binnen de vijf beloofde werkdagen.  

M. Braun vraagt zich af waarom de buurt geen Breda Bericht heeft ontvangen. “Nu het Paradijspad niet bruikbaar is, en de Notenkraker ook afgesloten is wordt het voor veel mensen een probleem om hun straat uit te komen.” Het gaat onder meer om bewoners van Wielewaal, Koolmees, Papegaai en Kerkuil die met de wegomleiding en werkzaamheden te maken hebben.

M. de Deugd maakt zich intussen ook zorgen over de vuilnisafvoer. “Hoe en wanneer worden onze overvolle kliko's geleegd? Ik zie de vuilophaaldienst nog niet zo gauw de straat in rijden nu.”