Afbeelding
Costes Boutique

Costes Boutique springt in modegat in Breda

Economie

BREDA - Het is een opvallend beeld in deze tijd: 40 wachtenden - voornamelijk vrouwen - voor de deur van een modezaak tijdens de opening. Toch was dat precies wat er vrijdagmorgen gebeurde bij Costes Boutique in de Ginnekenstraat. 

De vestiging in Breda is de twintigste winkel van Costes Boutique. Selina van Loon van Costes vertelt dat het alweer de derde opening is van Costes in een maand tijd. “Ook daar stonden wachtrijen, dus we hadden het wel enigszins verwacht.” Van Loon ziet wel potentie voor de winkel in Breda. “We zagen ook op social media dat er behoefte is aan een boetiek die zich richt op de volwassen vrouw van 25+.”

Daarmee lijkt de keten in een gat te springen dat andere zaken achterlaten. Op de plaats waar Costes nu is geopend zat eerst Mexx, dat zich terugtrok uit het Bredase straatbeeld. Vorige week werd bekend dat Miss Etam en Promiss het zwaar hebben.

Deze modezaken, die zich eveneens richten op jonge vrouwen, kregen uitstel van betaling van de rechter. Vaak is dat een opmaat naar een faillissement. De nood bij deze zaken zou onder meer te maken hebben met de internetverkoop.

Overigens staat de nieuwe modezaak met de rug naar Molsparking, waar met Achter de Lange Stallen een nieuwe voornamelijk met modeketens gevuld winkelcentrum had moeten komen. Ook dat plan werd grotendeels geschrapt.

Van Loon zegt dat Costes zich met name onderscheid van andere gelijksoortige winkels door in te zetten op service en de aankleding van de winkel. "Daarnaast bieden we ook veel setjes aan waarbij klanten in een keer een hele outfit kopen."

Costes verwelkomden de allereerste bezoekers met cup cakes. En een eigen koffiecorner. “Dat kunnen vooral de mannen die meegesleurd worden door hun vrouw of vriendin wel waarderen”, verklaart Van Loon.