Afbeelding
Bureau Peen

Spullen en Smullen wil Breda het goede leven laten zien

Cultuur

BREDA - Ook dit jaar strijkt Spullen en Smullen weer maandelijks neer in het Chassépark. De lifestyle-markt wil nog meer dan vorige jaar de meerwaarde van duurzaamheid en kwaliteit laten zien.

Zondagmiddaggevoel
Een podium voor sociale cohesie, zo ziet organisator Paul Nipius zijn evenement. “Het is een samenkomen van lekker eten, goede muziek, mooie spullen en alle andere dingen die het leven mooi maken.” Het evenement moet volgens Nipius de bezoekers vooral een lekker lui zondagmiddaggevoel geven. "En dat allemaal op zijn bourgondisch Bredaas."

De deelnemers van Spullen en Smullen zijn erg divers. Zo zal er een tuinarchitect rondlopen, worden er armbanden verkocht en is er de mogelijkheid om je tanden te zetten in een zelfbedachte cupcake. Wat alle producten gemeen hebben is dat ze proberen iets extra’s te doen. “Dat kan te maken hebben met fairtrade of dat ze biologisch zijn gemaakt”, vertelt Nipius.

De organisator benadrukt dat het geen geitenwollensokkenfestijn moet worden, maar juist wil inspelen op de hedendaagse behoefte naar duurzame producten en het eerlijke verhaal. Als voorbeeld noemt Nipius een bijenhouder. “Deze kan op een sexy manier presenteren wat er aan de hand is met de bijenpopulatie in de wereld en op die manier ook de werkelijke waarde van zijn product laten zien.”

Podium pakken
Ook aan de muzikanten die optreden tijden Spullen en Smullen stelt Nipius hoge eisen. Daarom geen open podium tijdens de lifestyle-markt, maar optredens van artiesten die zich voor meerdere edities verbinden aan het evenement. “Ik wil niet iemand hebben die het podium vult, maar iemand die het podium pakt. DJ Raphael Preserva is daar een mooi voorbeeld van.”

De eerste editie van Spullen en Smullen start 3 mei om 12.00. Tot en met oktober zal er iedere maand een Spullen en Smullen plaatsvinden. Voor de wintermaanden is Spullen en Smullen nog op zoek naar een binnenlocatie.

Ondernemers of muzikanten die mee willen doen met Spullen en Smullen kunnen contact opnemen met Bureau Peen.