Afbeelding
Ton Wouters

Politie heeft geen tijd om deze inbraak te onderzoeken vanwege andere prioriteiten (Video)

Politie

BREDA - De Kapelstraat in Prinsenbeek heeft de afgelopen weken last gehad van een inbreker. De dader stal uit tenminste twee tuinen diverse spullen, waaronder een fiets en een boormachine. Een bewoner heeft camerabeelden van de man op internet gezet.

Update: Ton Wouters laat weten dat de man woensdagavond is opgepakt door de politie.

Kaas en boter
Op de bewakingsbeelden is te zien hoe een oude man met zwarte jas en zwart-witte capuchon op 3 mei de tuin van Bekenaar Ton Wouters insluipt. Eenmaal binnen breekt hij de schuurdeur open waarna de man zichzelf toegang verschaft tot de koelkast. Na 25 minuten verlaat de inbreker de schuur weer met een boodschappentas vol gestolen bier, frisdrank, boter, kaas en een accuboormachine.

Volgens Wouters sloeg dezelfde man vorige week zondag opnieuw toe in de Kapelstraat bij de verfwinkel. Hier stal hij een fiets uit de tuin. Ook van deze diefstal zijn videobeelden gemaakt.

Prioriteiten en personeel
Ondanks dat de man herkenbaar op beeld staat kan de politie volgens Wouters weinig doen. “Ze zeiden dat ze vanwege personeelsbezuinigingen de zaak niet verder konden behandelen. Er is dus ook geen sporenonderzoek geweest, dat doen ze alleen bij huisinbraak”, verklaart Wouters.

Politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk zegt in reactie dat het geen beleid is van de politie om inbraken in tuinen en schuren per definitie niet te onderzoeken. Wel stelt de politie volgens hem prioriteiten. "Kapitale delicten, overvallen, zelfdodingen, inbraken in woningen gaan voor inbraken in tuinhuisjes en schuren. Vaak zal de technische recherche helaas dan niet toekomen aan het instellen van een sporenonderzoek. Dat heeft met prioritering te maken, ik zou het niet koppelen aan personeelstekort."

Camerabeelden
Bekijk de camerabeelden van de diefstal.
Mensen die de man herkennen of meer weten over de diefstallen in de Kapelstraat kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000.