Een automobilist is door onbekende oorzaak tegen een geparkeerde auto gereden. Daarbij vloog hij over de kop.
Een automobilist is door onbekende oorzaak tegen een geparkeerde auto gereden. Daarbij vloog hij over de kop. Wijnand Nijs

Auto over de kop in Heienlangdonk Haagse Beemden (foto's)

Politie ongeval

HAAGSE BEEMDEN - Een onbekende bestuurder is donderdagavond kort voor acht uur met zijn auto tegen een geparkeerde auto gereden. Door de kennelijke snelheid waarmee hij reed, sloeg de auto over de kop. De bestuurder is door de politie aangehouden.

Bij het ongeval waren geen andere verkeersdeelnemers betrokken. De man kwam uit de richting van de Donk en lijkt bij het uitkomen van de bocht na het fietspad de controle over zijn stuur te zijn verloren. Daarbij raakte hij met zijn Bordeauxrode Renault Clio een geparkeerde zwarte Peugeot 107 achter op de hoek. De auto verschoof door de impact van de aanrijding enkele meters en kwam tot stilstand tegen een boom aan het eind van het parkeervak.

Een getuige hoorde de knal en zag bij het naar buiten komen een man uit de auto kruipen. Die probeerde daarna enkele spullen uit de auto te pakken. Toen hij probeerde weg te lopen, werd hij door buurtbewoners tegen gehouden. De politie heeft de man aangehouden. Hij zal een alcoholtest moeten ondergaan.

Meer foto's