De Haagse Beemdenloop op een zonnige bevrijdingsdag. foto Wijnand Nijs
De Haagse Beemdenloop op een zonnige bevrijdingsdag. foto Wijnand Nijs

Meer voorinschrijvers Haagse Beemdenloop, ondanks NAC

Sport

BREDA - Om te voorkomen dat de Haagse Beemdenloop gelijk zou vallen met een competitiewedstrijd van NAC, besloot de organisatie vorig jaar de loop naar het laatste weekend van mei te verschuiven. Nu blijkt NAC toch weer te spelen, voor de nacompetitie.

“Laten we hopen dat ze volgend jaar weer gewoon eredivisie spelen”, vertelt Marianne Bom namens de organisatie van het hardloopevenement. De perikelen van NAC leken even roet in het eten te gooien. Een aantal vrijwilligers had namelijk aangegeven naar NAC te gaan als die club zou spelen. Daarop dreigde een tekort. “Maar dat is gelukkig helemaal goed gekomen.”

De verschuiving van de loop van het eerste naar het laatste weekend had nog een andere reden. “De schoolvakantie is mij. Wij merkten een teruggang in het aantal lopers, vooral bij de familieloop. Scholen haakten daardoor af.”

Inmiddels blijkt de verschuiving een goede keuze. “We zitten op meer dan 650 inschrijvers en meer dan 300 aanmeldingen voor de familieloop, terwijl dat er vorig jaar nog geen honderd waren.”

De lopers starten dit jaar vanaf een andere plaats, waardoor het looprondje ook iets is aangepast. “We starten nu bij Boeimeer. Vorig jaar werkten we ook al samen, doordat lopers daar konden douchen en we de inschrijvingen bij het clubhuis konden doen. De afstand tussen de start bij het plein en hier bleek toch wel groot.” Deelnemers aan de Haagse Beemdenloop gaan nu vanaf de Heksendans naar rechts het Heksenpad op om via de Krommedijk de Rietdijk op te draaien.      

De eerste start is zondag om 12.00 uur, als de tien kilometer door wethouder Bernie van den Berg wordt weggeschoten. Om twee uur schiet Sandra Laros de 5 en 15 km weg en zeven minuten later de Trail Run. Als laatste begint om 16.30 uur de familieloop.