foto Peter Visser

NAC met een been in eredivisie na krappe overwinning op Roda JC

BREDA - De nacompetitie begint langzaam werkelijk te smaken als een toetje voor de NAC-supporters. Donderdagavond wist de ploeg van Robert Maaskant Roda JC in Kerkrade met 0 - 1 achter zich te laten. De Bredase ploeg is hiermee na drie wedstrijden in de nacompetitie nog steeds ongeslagen.

De enige treffer van avond kwam van de schoen van Adnane Tighadouini in de 21e minuut. Roda JC begon strijdvaardig aan de wedstrijd en kreeg kansen via Marc Höcher en Mitchel Paulissen. Uiteindelijk was het de Bredase ploeg die als eerste het net wist te vinden. Na pogingen van Guyon Fernandez en Mats Seuntjes kon Adnane Tighadouini op aangeven van Divine Naah scoren. Tot aan de rust bleef NAC het spel domineren, dit tot groot ongenoegen van de aanwezige Roda JC fans.

De tweede helft leek NAC vooral het enige doelpunt te koesteren en kwam er van aanvallen niet veel meer terecht. Een tactiek die goed uitpakte, want Roda JC wist het Jelle ten Rouwelaar maar een paar keer echt lastig te maken. De derde stap van NAC in de richting van handhaving in de eredivisie gaat geen schoonheidsprijs verdienen. Zolang er zondag maar wat te vieren valt op de Grote Markt zal dat Breda evenveel kunnen schelen als de tussenstand van Roda JC - Achilles '29.

Het laatste hoofdstuk van Project Handhaving begint zondag om 14:30 in Breda tijdens de return NAC - Roda JC.