Afbeelding
NAC.nl

Ars: 'Ik wil deze eredivisieclub terug naar de eredivisie schieten

NAC

STEENAKKER - NACheeft zijn felbegeerde spits binnen. Sjoerd Ars heeft een contract voor twee jaar getekend. De aanvaller komt over van NEC, waar hij ondanks een doorlopend contract transfervrij mocht vertrekken. 

Ars was in seizoen 2014-2015 topscorer van de eerste divisie met 28 doelpunten. Ars speelde een jaar voor NEC. Daarvoor kwam hij uit voor Karsiyaka SK uit Turkije. Bij Go Ahead Eagles (33 doelpunten), RBC Roosendaal (33 doelpunten) en FC Zwolle (28 doelpunten) was de aanvaller ook al trefzeker.

"Ars stond al heel lang op ons netvlies en heeft bewezen een goede spits te zijn in de Jupiler League", aldus trainer en technisch directeur Robert Maaskant. "We zijn bijzonder verheugd dat Nijmegen wilde meewerken aan deze overeenkomst en dat wij de topscorer van de Eerste divisie van vorig seizoen hebben weten te overtuigen van de missie van deze ploeg."

 Ars koos voor Breda, ondanks meerdere aanbiedingen. "Ik heb een fantastisch jaar achter de rug in Nijmegen en er wachtte een mooie uitdaging in de Eredivisie. NAC kwam echter voorbij met een mooi sportief verhaal en ik verwacht hier echt vanuit m'n kwaliteiten te kunnen gaan spelen", laat de aanvaller tegenover NAC weten. 

Drie seizoenen geleden was hij al dichtbij een overstap naar Breda, maar toen kwamen de clubs er niet uit. "Ik verheug me erop doeltreffend te zijn voor NAC en deze Eredivisie-club terug naar de Eredivisie te schieten."