Kermis en braderie tijdens Bruisend Ginneken.
Kermis en braderie tijdens Bruisend Ginneken. Jorgen Janssens

47e Braderie Ginneken nog meer in teken Cultuur

Cultuur

GINNEKEN -  De 47e braderie in het Ginneken staat nog meer dan andere jaren al het geval was in het teken staan van cultuur. Bezoekers kunnen hun hart ophalen aan kunst in combinatie met natuur, theater en muziek. Uiteraard ontbreken de marktkramen, kermis en de gezelligheid niet.

Door de jaren heen is het aandeel van cultuur tijdens ‘De Braderie’ enorm gegroeid. Theater, muziek, kunst, maar ook het onderdeel -natuur heeft inmiddels haar plekje gevonden tijdens ‘De Braderie’. Tezamen met de marktkramen en de Ginnekense kermis is ‘De Braderie’ uitgegroeid tot wat het nu is.

Het culturele aanbod uit zich in vele theateroptredens/acts, muzikale performances, van kleinkunst tot kunst. Beeldende kunstenaars vinden hun plek in de natuur in het Markdal en ook in het Valkrustpark zijn activiteiten voor kinderen en hun ouders. Met name op zondag is ‘De Braderie’ één grote culturele manifestatie.

De muzikale optredens bieden ieder wat wils. Zo komt Ras Iba, een authentieke reggae band afkomstig van de Maagdeneilanden. Ook een aantal talentvolle dj’s krijgt een plekje op het podium.

BredaNU, de lokale omroep van Breda grijpt de Ginnekense Braderie aan voor live-uitzendingen vanaf locatie. De omroep heeft een stand tegenover café Oncle Jean. “In de stand is een camera aanwezig waarbij braderie-bezoekers  zich middels bewegende ‘selfies’  helemaal kunnen uitleven”, aldus de omroep. “Iemand de groeten doen? Solliciteren als vrijwilliger bij BredaNu? Kritiek op programma’s uiten? Neem de tijd en presenteer het voor de camera.” Het TV-team van BredaNu maakt er later collages van. Daarnaast zendt BredaNu radio live vanaf de braderie uit via FM 107.3.

De braderie is van 26 tot en met 30 augustus in ‘t Ginneken.