De nieuwe doorgang naar de Veemarktstraat.
De nieuwe doorgang naar de Veemarktstraat. Wijnand Nijs

Nieuwe doorgang Vlaszak wordt zichtbaar

Economie

BREDA - Het duurt nog en klein jaar voordat de appartementen én winkels van de Gasthuyspoort worden opgeleverd. Toch wordt de toekomstige situatie aan de Vlaszak steeds duidelijker.

Want wie vanaf de parkeerplaats Vlaszak komt, ziet sinds enige weken hoe de wandelroute naar de Veemarktstraat wordt: namelijk gewoon rechtdoor.

In het verleden moesten bezoekers die hun auto geparkeerd hadden eerst een stukje naar rechts en dan door een weggestopt donker gangetje richting Veemarktstraat. Dat wordt anders. De bouwers hebben een grote open doorgang gecreëerd door een deel van de panden te slopen.

Winkelend publiek kan na voltooiing van de bouw via een binnentuin - de Wijngaardhof - richting de Veemarktstraat, waar naast skatewinkel Bonk de doorgang komt. De passage tussen Vlaszak en Veemarktstraat krijgt als naam de Groene Poort. In totaal moeten hier zo’n 1500 vierkante meter aan winkels en horeca verschijnen. Twee horecazaken, drie stadswinkels en één stadssupermarkt moeten hier een plek krijgen.

Het is de bedoeling dat alle winkels en horecazaken hebben een link met fairtrade, biologische en/of streekgebonden producten. De Pasta Kantine en bakkerij Vromans hebben zich al vastgelegd.