Afbeelding
Wijnand Nijs

15-jarige jongen in gezicht geschopt in Veemarktstraat, twee arrestaties

Politie mishandeling

CENTRUM - De politie heeft op dinsdag 25 augustus 2015 omstreeks 16.20 uur op de Teteringenstraat twee 17-jarige jongens uit Breda aangehouden die verdacht worden van het mishandelen van een 15-jarige knul. Ze zouden het slachtoffer geslagen en in zijn gezicht geschopt hebben. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Het 15-jarige slachtoffer uit Breda deed aangifte. Hij vertelde dat hij met zijn vriendin over de Veemarktstraat liep. Twee jongens die hij kent uit de wijk waar hij is opgegroeid kwamen hem tegemoet gelopen. De jongens zochten ruzie met hem. Hij werd vervolgens door een van hem met gebalde vuisten op zijn borstkas geslagen, vertelde hij aan de politie. 

De jongen verdedigde zich tegen de slagen waarna hij met zijn belager op de grond viel. Terwijl hij op grond lag werd hij in zijn gezicht geschopt. Hierdoor was hij even buiten bewustzijn. Toen hij weer bijkwam vertelden omstanders dat die twee jongens hem meerdere keren in zijn gezicht hadden geschopt. Hij is door een verpleegkundige van de ambulancedienst onderzocht. Zijn gezicht was opgezwollen. Ook bloedde hij uit zijn mond en is een voortand afgebroken. Verder zijn zijn broek, jas en horloge kapot.

De politie doet verder onderzoek naar het incident. Er zijn inmiddels drie getuigen gehoord.