De eerste officiële dag van Outdoor Brabant, waar sport en netwerken hand in hand gaan. foto Jorgen Janssens
De eerste officiële dag van Outdoor Brabant, waar sport en netwerken hand in hand gaan. foto Jorgen Janssens

Pendelbussen tijdens paardensportevent Outdoor Brabant

Sport

BREDA - Op Landgoed De Prinsenhoeve kunnen paardenliefhebbers 2 tot en met 6 september hun hart weer ophalen. Tijdens het hippisch event Outdoor Brabant wordt de paardensport gecombineerd met lifestyle en netwerken. Tijdens deze editie staat het FEI wereldkampioenschap ponymennen op het programma.

Het programma van Outdoor Brabant bestaat onder andere uit nationale spring- en dressuurrubrieken. Naast de paardensport is er dit jaar ook weer de Outdoor Fair, waar op drie pleinen zowel paardensport als lifestyle artikelen te koop zijn en waar shows en demonstraties plaatsvinden. Daarnaast biedt het programma de Brabant Jeugdmiddag, Vrouw&Zo, de After Summer Lounge en de Business to Business borrel.

Jaarlijks trekt het evenement zo’n vijftigduizend bezoekers die de hippische hoogtepunten, zoals NK’s eventing en mennen, WK aangepast sporten mennen en het EK vierspannen bijwonen. Dit jaar is Outdoor Brabant het toneel van het WK ponymennen.

Bereikbaarheid met pendelbussen en OV
Outdoor Brabant is zowel bereikbaar met pendelbussen als met het openbaar vervoer. Vanaf het parkeerterrein P-6 (locatie Rijsbergseweg) naar de hoofdingang rijdt Arriva met pendelbussen. Wie met het openbaar vervoer wil komen, kan het beste met lijn 115 komen.

Dit jaar vraagt het paardensportevent voor het eerst vijf euro entree op zaterdag en zondag. Woensdag tot en met vrijdag zijn vrij toegankelijk.