Carpetright aan de Fatimastraat is woensdag 14 april 2015 overvallen.
Carpetright aan de Fatimastraat is woensdag 14 april 2015 overvallen. Tom van der Put/SQ Vision

Politie dreigt overvallers Carpetright met Bureau Brabant: Haarscherpe camerabeelden

Politie

BREDA - De politie heeft haarscherpe camerabeelden van de overvallers van Carpetright voordat ze hun gezicht bedekken. Via een persbericht dreigt de politie de beelden te tonen bij Bureau Brabant en ze te verspreiden via social media als de mannen zich niet melden.

De politie trof de beelden aan tijdens het onderzoek naar de overval op de tapijtenwinkel, maandagmorgen even na kwart voor twaalf. Het was al de vierde overval op de zaak in vier maanden tijd. "In de winkel zelf hangen verschillende camera's. Die beelden zijn snel bekeken door het onderzoeksteam. Op die haarscherpe beelden staan de overvallers op voordat ze hun gezicht bedekken en ze de zaak binnen lopen. Ze zijn dus duidelijk herkenbaar", aldus de politie in het bericht.

Na overleg met de Officier van Justitie is besloten de daders een kans te geven zich te melden bij de politie. "Ze hebben tot woensdag 2 september 2015 de tijd om zich te melden bij een politiebureau.Doen ze dat niet dan zal hun foto op de site van Bureau Brabant geplaatst worden en zal social media ingezet worden om hun identiteit te achterhalen."

Mocht dat ook niet helpen dan zullen de beelden volgende week maandag, 7 september, in de uitzending van Bureau-Brabant getoond worden, vervolgt de politie. "Het is dus verstandig van de daders om dit voor te zijn en zich snel bij de politie te melden."

Ook burgemeester Paul Depla roerde zich. "Onverteerbaar. In nog geen half jaar vierde overval van Carpetright. Heel veel sterkte voor betrokken medewerkers."