Afbeelding
Perry Roovers / SQ Vision

Update: Gevel woning Hudsonstraat beschadigd, bij ontploffing (foto's)

Politie

HEUVEL - In een woning aan de Hudsonstraat heeft dinsdagmorgen een ontploffing plaatsgevonden. De gevel van de woning op de eerste verdieping is daardoor ernstig beschadigd.

Op het moment van de ontploffing zou geen van de bewoners thuis geweest zijn. Het is nog onduidelijk wat de explosie heeft veroorzaakt. Het gaat om een woning boven een kantoortje van WonenBreburg.

De ontploffing vond kort voor negen uur plaats. De brandweer is het pand binnengegaan voor inspectie van de schade en mogelijk brandgevaar.

Update:
Het gaat volgens WonenBreburg om een gasontploffing, waarbij ook een kleine brand uitbrak. Door de druk van de explosie is een deel van de voorgevel van het huis verwoest. Er vielen geen gewonden bij het ongeluk. De politie gaat onderzoek doen naar de oorzaak van de ontploffing.
Voor zover bekend waren er geen mensen aanwezig in het pand toen de explosie ontstond. De kat van de bewoners was wel in het pand, maar is gelukkig ongedeerd gebleven. "De bewoonster van het pand wordt opgevangen", aldus WonenBreburg. "De schade lijkt beperkt, naar verwachting worden de omliggende woningen in de loop van de dag weer vrijgegeven voor de bewoners."