Afbeelding
Memory Serves

Bredase bands maken ‘December Tapes’ voor Jeugdcultuurfonds

Cultuur

BREDA - Tien Bredase bands nemen samen het akoestische album ‘December Tapes’ op. Hiermee willen ze de popcultuur van Breda meer op de kaart zetten. De opbrengst van de cd die in december uit wordt gebracht gaat naar het Jeugdcultuurfonds.

Het album is een initiatief van Memory Serves, een samenwerking tussen de Bredase band There There en boeker Tom Prevoo. Het geld gaat naar het Jeugdcultuurfonds, die instrumenten voor kansarme kinderen verschaft. Voor There There is spelen voor het goede doel niet nieuw. De band nam vorig jaar al een cd op om het Amphia te steunen. 

Met de opnames voor ‘December Tapes’ wil memory Serves ook een hechtere samenwerking tussen Bredase bands creëren. Mart van den Bighelaar, beter bekend als The Martial, is als een van de deelnemers enthousiast over het project. Hij ziet dan ook veel potentie in toekomstige samenwerkingen. “Als artiest leer je de andere Bredase bands kennen en de fans van de ene band zien ook weer een andere band uit de regio”, vertelt hij.

Ook in zijn ogen is de dancescene in Breda veel groter dan de popcultuur. “Ik denk dat dit project ervoor kan zorgen dat de deelnemende bands met elkaar Breda kunnen vertegenwoordigen”, aldus The Martial.

Dat sluit aan bij het initiatief dat de Bredase popcultuur wil promoten, namelijk ‘Breda’s Most Wanted’. “Wij zoeken de samenwerking op tussen bands, maar ook tussen de organisaties”, merkt Prevoo op. Beide initiatieven praten over samenwerking.

De albumpresentatie in december krijgt een intieme sfeer. “Een echt singer-songwritergevoel dus”, vertelt Prevoo.  Dat sluit aan bij het akoestisch album, iets dat volgens de boeker overigens de grootste uitdaging is. “De meeste bands zijn normaal van het stevigere werk”, legt Prevoo uit, “maar ik denk dat er zeker iets moois uit gaat komen.”

De deelnemende bands zijn benaderd door Prevoo en There There. Dat heeft een lijst van Bredase muzikanten opgeleverd, onder wie dus The Martial, MacSwordfish en There There.

December Tapes wordt de komende weken ieder weekend opgenomen in de Popcorner. In drie uur tijd werken de bands aan de nieuwe nummers, die daarna afgemixt worden door There There. Op 13 december presenteren de deelnemende bands het album in Mezz. De organisatie hoopt met dit album op meer dan het bedrag bij Amphia. “Je wilt wel met iets aankomen bij het Jeugdcultuurfonds”, aldus Prevoo.