Vanaf donderdag start de Red NAC actie met het Geel Zwarte huis, vanavond is de voorbereiding in volle gang foto Jorgen Janssens
Vanaf donderdag start de Red NAC actie met het Geel Zwarte huis, vanavond is de voorbereiding in volle gang foto Jorgen Janssens

Hans Poppelaars nieuwe voorzitter BredaNu

Algemeen

BREDA - Hans Poppelaars is de nieuwe voorzitter van de Bredase lokale omroep BredaNu. Poppelaars neemt het stokje over van Willem Reijn, die vanaf de oprichting van de jonge omroep voorzitter was.

Poppelaars is 37 jaar studeerde Bestuurlijke Informatiekunde aan de Universiteit van Tilburg en volgde aanvullende opleidingen op het gebied van marketing.

Hans Poppelaars is een fanatiek NAC-supporter en was een van de oprichters van de website De Rat Online. Hij werkte tot deze zomer bij NAC als marketing manager waar hij verantwoordelijk was voor kaartverkoop, branding en marchandise. Sinds enkele maanden is hij in dienst bij landskampioen PSV, waar hij CRM en database marketeer is.

Het bestuur van BredaNu is zeer ingenomen met de nieuwe voorzitter. “Met zijn kennis van de consumentenmarkt moeten de bekendheid en het bereik van BredaNu verder groeien, zowel via het radio- en televisiekanaal als via social media”, zegt scheidend voorzitter Willem Reijn. “Zijn ideeën zullen een mooie impuls voor de omroep en haar zestig vrijwilligers zijn.”

Reijn blijft als bestuurslid aan BredaNu verbonden, waarmee het aantal bestuursleden op zes komt. “We mogen volgens de statuten zeven bestuursleden hebben en zijn bezig met het opvullen van de laatste vacature. Gezien de samenstelling van het bestuur zouden we graag iemand met een juridische achtergrond benoemen, zodat alle benodigde kennisgebieden vertegenwoordigd zijn.”

Poppelaars sprak na zijn vertrek bij NAC al uit dat hij zich graag nuttig wilde blijven maken in en voor de stad Breda, laat hij in een persbericht van de omroep weten. “Toen BredaNu me benaderde om voorzitter te worden viel alles op zijn plek. BredaNu vervult een belangrijke rol voor deze mooie stad en haar inwoners. Het moment van instappen kon eigenlijk niet beter. De omroep is financieel gezond, er zit een kwalitatief goed bestuur en er staat een goed team op de werkvloer. Er liggen mooie dingen in het verschiet voor BredaNu.”