Logo bredavandaag.nl
Essygie

Roze kast op Grote Markt voor Coming Out Day

BREDA - Wie zaterdagmiddag over de Grote Markt loopt in Breda, moet uitkijken dat hij niet tegen een grote roze kast aanloopt. Het meubel staat er om aandacht te vragen voor Internationale Coming Out Day, op zondag 11 oktober. Die dag staat in het teken van respect voor elkaar, ongeacht geaardheid, religie, geslacht of afkomst.


Miriam Haagh, wethouder Zorg en Welzijn, geeft zaterdag het startsein voor de Kom uit de Kast-activiteit, die georganiseerd wordt door het COC Tilburg-Breda. Voorbijgangers kunnen op de kast een boodschap achterlaten om te laten zien dat zij homoseksuelen, biseksuelen en transgenders respecteren en accepteren. Haagh: “Iedereen moet altijd en overal zichzelf kunnen zijn. Niet alleen op Coming Out Day, maar ook in het dagelijks leven.”

Verder hijst Breda op Coming Out Day op verschillende plaatsen in de stad regenboogvlaggen. De Grote Kerk, het stadskantoor en de voorgevel van het stadhuis worden allemaal voorzien van een kleurrijk exemplaar. Als één van de 44 regenbooggemeenten wil Breda zo laten zien dat iedereen welkom is in de stad. “Breda is er voor al haar 180.000 inwoners.”

 

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief