Afbeelding
Jim G/Flickr.com

Vier horecabedrijven met kansspelautomaat zonder vergunning

Algemeen

BREDA - Bij een controle door Gemeente Breda, politie en de Kansspelautoriteit zijn vier horecabedrijven betrapt op het hebben van een kansspelautomaat terwijl ze daar geen vergunning voor hebben. In totaal werden donderdag elf horecabedrijven gecontroleerd.

Door Maud van der Wouw

De bedrijven zijn zowel gecontroleerd op de benodigde vergunningen, als op de Wet op de kansspelen. Tevens is er gemeten welk effect het gebruik van Shisha pijpen (waterpijpen) heeft op aanwezigheid van koolmonoxide.

Van de horecabedrijven met een kansspelautomaat die hiervoor geen vergunning hebben, wordt de beheerder van de automaten aangeschreven. Bij één horecabedrijf stonden automaten voor het spelen van illegale toto. De apparatuur en de geldopbrengst van deze automaten zijn in beslag genomen.

Ook werd de hoeveelheid koolmonoxide gemeten die door het gebruik van Shisha pijpen geproduceerd wordt. De uitkomst: wanneer er vijf pijpen branden levert dit een verhoogde waarde op, maar niet een alarmerende. In hoge concentraties of bij langdurige blootstelling kan koolmonoxide schadelijk zijn voor de gezondheid.

Ook de nieuwe speler in de markt, de Fun For Four-tafels werden onderzocht. Zo’n tafel bestaat uit een touchscreen televisie, die gebruikt kan worden voor kans-en behendigheidsspelen, maar ook voor illegale kansspelen.