Afbeelding

Decemberlente: donderdagmiddag terrasweer in Breda

Weer

Weersverwachting voor donderdag 17 december 2015

Algemene luchtdrukverdeling
Tussen lagedrukgebieden boven de Atlantische Oceaan en hoge luchtdruk boven het zuidoosten van Europa wordt met een zuidelijke luchtstroming zeer zachte lucht aangevoerd. Het kan donderdag opnieuw record zacht worden.

Verwachting voor donderdag
Donderdag is het aanvankelijk bewolkt, maar in de loop van de dag breekt de zon door. Is de zon er eenmaal bij dan voelt het lenteachtig bij 15 tot 16 graden. De zuiden- tot zuidwestenwind is met 3 Beaufort gemiddeld matig. Het is dan “gewoon” aprilweer. In de loop van de avond dikkere wolken. Tegen middernacht en in de nacht naar vrijdag valt er enige regen.


Het weer voor de volgende dagen
De komende dagen zijn de nachten zomers zwoel met minima heel vaak boven de 10 graden. Vrijdagochtend is het bewolkt, tijdens de middag kan de zon lokaal doorbreken. De zuidwestenwind is matig met 3 Beaufort. Het blijft zacht met 12 tot 13 graden. Zaterdag droog en afwisselend zon en wolken. Met een matige zuiden- tot zuidwestenwind is het opnieuw super zacht. Lokaal kan het 14 of 15 graden worden. Op zondag iets minder zacht met 13 graden. Aanvankelijk is het droog met afwisselend wolken en zon. In de loop van de middag toenemende kans op enige regen. Net als op zaterdag is de wind 3 tot 4 Beaufort sterk. Het betreft dan een zuidwestenwind.

Zo was het weer woensdag 16 december 2015
Maximumtemperatuur 13,2 graden
Minimumtemperatuur 9,1 graden
Neerslag: 7,8 mm
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld woensdag 16 december 2015 om 23.00 uur