Wethouder Paul de Beer overhandigt symbolisch een cheque aan de vertegenwoordigers van de Honingraad.
Wethouder Paul de Beer overhandigt symbolisch een cheque aan de vertegenwoordigers van de Honingraad.

995 euro taxusinzameling naar de Honingraad

Algemeen

BREDA - Wethouder Paul de Beer van Duurzaamheid heeft donderdag een cheque van €995,- overhandigd aan de heer Koster en mevrouw Lockefeer van de Stichting De Honingraad. Dat is de opbrengst van de inzameling van taxussnoeisel deze zomer in Breda. Taxussnoeisel bevat de stof baccatine, grondstof voor medicijnen tegen kanker.

De inzameling vond plaats tussen juni en september op het milieustation van Breda.In totaal is er 2170 kilogram ingezameld. De stichting ‘Vergroot de Hoop’ stelt voor elke door de gemeente ingezamelde kilogram  taxussnoeisel een bedrag ter beschikking.

De gemeente Breda heeft, in overleg met ‘Vergroot de Hoop’ de opbrengst van  995 euro gedoneerd aan de Stichting De Honingraad. De Bredase stichting biedt ondersteuning aan mensen met kanker en hun naasten voor heel de regio Breda. De circa 70 vrijwilligers van deze stichting bieden een luisterend oor en zorgen dat mensen die met kanker zijn geconfronteerd met lotgenoten kunnen praten. Ook bieden zij ontspannende  activiteiten aan vanuit hun pand aan de Johan Willem Frisolaan in Breda zoals schilderen, boetseren, speksteen bewerken, Nordic Walking en ontspanning in de vorm van mindfulness en massages.