Eigenaren Brandpunt Reigerstraat: Has, Martijn en Jeroen.
Eigenaren Brandpunt Reigerstraat: Has, Martijn en Jeroen. Wijnand Nijs

Nominatie Breda Pluim: Brandpunt

Economie

BREDAPLUIM - Hoe gastvrij is ondernemend Breda in de binnenstad? De Breda Pluim houdt horeca en retailers scherp door ze te verrassen met een bezoek door een Mystery Guest. De bevindingen komen elke zaterdag op BredaVandaag en gelden meteen als nominatie. De nominatie van deze week: Brandpunt.

In 2014 opende de creatieve broedplaats Brandpunt in de Reigerstraat. Brandpunt valt onder onder de noemer conceptstore die dient als een ontmoetingsplaats waar je terecht kan voor een kop koffie, creatieve cadeaus kunt shoppen, een expositie kunt bezoeken en waar een heus laserlab gevestigd zit. Ook zit er een filmzaal achterin de enorme ruimte.

Buiten Brandpunt staat een origineel gelaserd houten straatbord met daarop Coffee/Laserlab/Exposition/Shop waardoor het duidelijk wordt waar je precies naar binnen stapt. Brandpunt is dus een plaats met meerdere doelen. Tijdelijke tentoonstellingen zijn gratis te bezoeken in de grote expositieruimte en in de filmzaal kun je terecht voor geplande muzikale optredens, workshops, lezingen en andere evenementen.

In het strak ingerichte winkelgedeelte vind je veel handmade unieke hebbedingen. De producten die in de winkel te koop zijn, komen van verschillende labels en ontwerpers, maar ook vanuit het laserlab zelf. Zo zijn er notebooks, accessoires voor in huis, koffiemokken en tassen te koop. De producten in de shop zijn erg leuk als je op zoek bent naar een origineel cadeau.

Het laserlab in Brandpunt wordt gerund door Creative Use of Technology. Er worden hier verschillende creaties gelaserd uit hout, zoals op maat gemaakte uithangborden, menukaarten voor winkels of telefoonhoesjes. Op aanvraag kun je ook zelf iets laten ontwerpen door een design te uploaden op de website van Creative Use of Technology. Dit wordt dan gesneden uit materiaal naar keuze.

Ook wanneer je niet geïnteresseerd bent in het bekijken van de huidige expositie, is het erg gezellig zitten in de koffiehoek. Deze heeft een open karakter en is gezellig aangekleed. De koffiekaart wisselt regelmatig en wanneer je trek hebt, kun je een zelfgemaakte zoete lekkernij bestellen. Voor creatieve Bredanaren is Brandpunt een leuke aanwinst.

Over BredaPluim
De Breda Pluim is een initiatief van Retailplatform, Breda, Koninklijke Horeca Nederland, gemeente Breda, Bredase VVV en BredaVandaag en heeft als doel ondernemend Breda te  stimuleren de bezoekers van onze stad en van de terrassen en winkels gastvrij te ontvangen. Namens de onafhankelijke Pluim-commissie bezoekt een deskundige anoniem winkels, horeca en instanties in de Bredase binnenstad. BredaVandaag plaatst wekelijks de bevindingen van de Mystery Guest. In de aanloop naar de uitreiking van de Pluim op 14 maart 2016 volgt een verkiezing en wordt uit de genomineerden de meest gastvrije ondernemer gekozen.

Volg BredaPluim ook op Facebook.